Are statut de învinuit. Bancherul rus Gherman Gorbunțov a fost audiat de procurorii de la Chișinău în trei cauze penale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bancherului rus Gherman Gorbuntov a fost audiat în calitate de învinuit în trei cauze penale. Informația a fost confirmată de Viorel Morari, șeful procuraturii Anticorupție.

„În gestiunea Procuraturii Anticorupție sunt trei cauze penale unde persoana numită de dvs. are statut de învinuit. Capetele de acuzare se referă la escrocherii, spălarea banilor și la delapidarea averii și bunurilor altei persoane”, a declarat Morari pentru TV8.

Procurorul a precizat că Gorbunțov a făcut declarații corespunzătoare, iar în prezent se întreprind toate măsurile „prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei”.

Morari nu a putut să ne dezvăluie locul aflării acestuia, însă a menționat că Gorbunțov are obligația de a se prezenta organului de urmărire penală la citație.

Menționăm că, bancherul rus a fost audiat de către procurorii PCCOCS în calitate de victimă în dosarul pornit pe numele primarului orașului Bălți, Renato Usatîi, care ar fi comandat omorul lui Borgunțov. Tentativa de omor asupra bancherului rus a avut loc în anul 2012 la Londra. În el au fost trase șase gloanțe, dar a supraviețuit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...