Sergiu Lucinschi își motivează acțiunile ilegale: „Nu am avut cu ce să plătesc școala copiilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, și-a motivat acțiunile prin care îl presa pe omul de afaceri Alexandru Horpos să îi plătească suma de patru milioane de euro spunându-i că nu a avut cu ce să plătească școala pentru copiii săi, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Potrivit documentului, în perioada decembrie 2014 — martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, a exercitat asupra unui om de afaceri acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4 milioane euro, nedatorată de acesta din urmă.

În discuțiile dintre cei doi relatate în rechizitoriul procurorilor, Horpos spunea că vrea ca „povestea” să se încheie, astfel că, în urma presiunilor exercitate de Lucinschi, a fost de acord să semneze un contract de împrumut fictiv în valoare de două milioane de euro, soluția de recunoaștere fictivă a împrumutului prin act notarial fiind dată de Radu Pricop.

„… eu am să rezolv problema asta. Eu nu am nici un, ți-am spus, n-am niciun motiv de a strica viața ta. Nu am avut … Și am așteptat la nesfârșit. Nu am avut cu ce să plătesc școala copiilor. Mă înțelegi? Și de asta am făcut pasul acesta. Nu am avut cum altfel”, spune Sergiu Lucinschi într-o discuție cu Alexandru Horpos, la data de 19 martie.

Amintim că ucinschi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie din România. El va fi judecată alături de avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. Cei doi sunt acuzaţi de şantajarea omului de afaceri Alexandru Horpos cu un dosar penal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...