Putin şi-a schimbat tactica: De ce are nevoie de duşmani şi nu de prieteni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Garry Kasparov, fost mare maestru la şah şi opozant declarat al lui Vladimir Putin, continuă criticile la adresa liderului de la Kremlin, despre care spune că nu mai are nevoie de prieteni, ci de duşmani.

Într-un interviu acordat Newsweek, Kasparov susţine că Vladimir Putin a fost „grosolan” subestimat de Occident.

Citeşte şi: Dezvăluiri în premieră despre Putin, de la un fost prieten al liderului rus: Cât de mult l-a schimbat puterea

„În urmă cu 10 ani, încerca să se apropie de Bush şi Blair. Avea nevoie să fie bine văzut pentru a-şi păstra puterea. Ceea ce are nevoie acum este percepţia unei Rusii asediate. Aşa încât Putin nu mai are nevoie de prieteni. Are nevoie de duşmani, iar dacă nu-i are, îi inventează”, susţine Kasparov.

Acesta precizează că liderul de la Moscova „este un oportunist, nu un strateg”.

„Este ca un jucător de poker care a primit o mână norocoasă. A fost un om al KGB de la început şi e mândru de acest lucru KGB nu este o organizaţie filantropică. Dacă visul unui copil este să se alăture KGB, asta este ceva de îngrijorat”, mai spune Kasparov.

Preşedinte al Fundaţiei Drepturilor Omului, fostul campion la şah îşi alocă cea mai mare parte din timp şi energie pentru a-l submina pe Vladimir Putin, subiect al viitoarei sale cărţi, „Vine iarna”, ce va apărea în luna octombrie.

Garry Kasparov a candidat fără succes la alegerile prezidenţiale din anul 2007 şi, ca lider al Opoziţiei, a fost închis pentru scurt timp şi atacat în mod repetat. Un fost general KGB a spus despre Kasparov că este „următorul pe lista” criticilor lui Vladimir Putin care au avut de suferit în ultimii ani.

Citeşte şi: SUA trimit 155 de pușcași marini în Bulgaria: Vrem să-l convingem pe Putin să facă pace


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...