O moldoveancă şi concubinul său turc, cercetaţi pentru proxenetism. Aceştia ar fi racolat şi dus în Turcia cel puţin cinci tinere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O moldoveancă de 23 de ani şi concubinul său turc, în vârstă de 39 de ani sunt bănuiţi de proxenetism. Aceştia ar fi determinat la practicarea prostituţiei cel puţin cinci domnişoare din familii social-vulnerabile, cu vârstele cuprinse între 25 ani şi 27 ani, originare din diferite raioane ale ţării. Victimele erau determinate şi convinse să practice prostituţia în oraşul Marmaris, Turcia, în urmă cărora figuranţii obţineau mijloace financiare.

Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău de comun cu Procuratura Capitalei au deconspirat activitatea criminală a celor doi concubini, care sunt cercetaţi penal şi învinuiţi de proxenetism. Conform informaţiilor documentate şi probate de către poliţişti, acţiunile criminale au avut loc pe parcursul anului 2016, când bărbatul şi-a deschis un salon de frumuseţe în oraşul Călăraşi, prin intermediul căruia ar fi racolat potenţialele victime.

Totodată, concubinii identificau persoane prin intermediul reţelelor de socializare. Aceştia asigurau perfectarea tuturor actelor şi transportarea lor până la destinaţie. Actualmente bărbatul a fost anunţat în căutare, întrucât se eschivează de organele de drept, iar concubina acestuia este cercetată în stare de libertate. Este de menţionat că, dosarul penal intentat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism a fost remis în instanţa de judecată de către procurori.

Dacă vinovăţia lor va fi demonstrată în instanţă, atunci ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 4 ani până la 7 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...