Oficial rus: Când vor pleca trupele ruse din Transnistria, vor veni cele ale NATO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Chișinău și-ar dori evacuare trupelor rusești de pe teritoriul regiunii separatiste Transnistria, pentru a le înlocui cu trupe NATO. Cel puțin de această părere este membrul Consiliului Federaţiei Ruse Alexey Pushkov.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta a scris că, este clar că, atunci când trupele ruse vor pleca de pe teritoriul Republicii Moldova, aici vor veni cele rusești.

„Chişinăul pledează pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria „în numele unui proces paşnic”. Însă atunci când ai noştri vor pleca, acolo vor veni trupele NATO. Este clar ca ziua”, a scris oficialul rus Alexey Pushkov pe pagina sa de Twitter.

Amintim că la sfârșitul lunii august, reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, cerea retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, citând și un pasaj din declarația Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), adoptată în 1999, în care era salutată „obligaţia Federaţiei Ruse de a finaliza scoaterea trupelor sale de pe teritoriul Moldovei până în anul 2002″.

Citește și: MAEIE confirmă amânarea temporară la ONU a examinării subiectului privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

Totodată, la 22 septembrie curent, Pavel Filip a ținut un discurs în numele Republicii Moldova în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării ONU, unde a cerut ca subiectul legat de prezența militară rusă în R. Moldova să fie discutat în cadrului celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

La mijlocul lunii noiembrie curent, însă, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a confirmat amânarea temporară la ONU a examinării subiectului privind retragerea trupelor ruse din Transnistria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...