/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Incendiu într-o clădire în Germania în care s-ar fi aflat și cetățeni moldoveni. Reacția Ministerului de Externe

missing
01 decembrie 2017, ora 18:02

UPDATE 19.12: Din informaţiile parvenite de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania, Procuratura oraşului Dortmund a confirmat că în imobilul care a ars noaptea trecută din localitatea Bergkamen, se aflau şi cetăţeni moldoveni. La momentul actual viaţa acestora se află în afara oricărui pericol.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În clădirea în care a avut loc incendiul locuiau, potrivit evidenţelor autorităţilor, 33 de cetăţeni români şi opt cetăţeni din Republica Moldova, angajaţi ai unei firme de construcţii, însă este posibil ca nu toţi să fi fost în imobil în momentul producerii incendiului. “Este vorba de angajaţi ai unei firme de construcţii”, a declarat primarul din Bergkamen, Roland Schäfer, precizând că în momentul producerii incendiului nu se aflau în clădire toţi locatarii înregistraţi.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova anunță că s-a autosesizat în legătură cu informaţiile apărute în presă potrivit cărora în imobilul care a ars noaptea trecută din localitatea Bergkamen, în apropierea oraşului Dortmund, au fost cazaţi şi cetăţeni moldoveni.

„Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania este în contact direct cu autorităţile competente pentru a stabili dacă printre persoanele care au avut de suferit în urma incendiului sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. În acest sens, MAEIE va veni cu informații adiţionale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cetățenii Republicii Moldova, în caz de necesitate, se pot adresa la numărul de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Federală Germania la numărul de urgenţă: +49 17645813159.

Potrivit presei germane, pompierii au fost anunţaţi, vineri în jurul orei 0.30 (1.30, ora Moldovei), că o maşină arde pe o stradă din Bergkamen, localitate situată în apropiere de Dortmund (nord-vestul Germaniei), iar la scurt timp au primit un al doilea apel care spunea că şi clădirea din apropiere a luat foc. Publicaţia Westdeutsche Allgemeine Zeitung (Waz) scrie că evacuarea oamenilor era deja îngreunată de incendiul din stradă.

Aceeaşi publicaţie menţionează că procuratura a demarat o anchetă, iar poliţia suspectează că focul a fost declanşat intenţionat. “Nu este exclusă nicio ipoteză”, a declarat procurorul din Dortmund, Felix Giesenregen. Potrivit autorităţilor locale, 31 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului, şapte fiind în stare foarte gravă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram