/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ De cine se apără Silvia Radu? Un post de poliție a apărut la etajul doi al Primăriei

missing
29 noiembrie 2017, ora 19:48

După ce l-a dat afară de la ședință pe șeful Direcției transport și le-a interzis funcționarilor să mai vorbească cu jurnaliștii, Silvia Radu se preocupă de securitatea personală. Astăzi, aceasta și-a adus un polițist mai aproape de biroul său.

„Am descoperit că sunt persoane care nu au nici o atribuție, nu sunt angajați ai municipalității și au chei de acces la primărie. Este un lucru absolut normal pentru o gestiune mai eficientă. Nu, nu sunt cheltuieli suplimentare”, a declarat Silvia Radu.

În Primărie există, însă, un post de poliție chiar la intrarea în clădire. Cel de-al doilea filtru, instalat Silvia Radu este la etajul doi, acolo unde se află și birourile viceprimarilor.

„Asigurăm ordinea publică și accesul în birourile Primăriei. Sunăm în anticameră la dna Radu și comunicăm, informăm ce persoană… Și ni se spune dacă se permite sau nu ni se permite”, spune Tabără Vladislav, polițist.

Polițistul spune că atunci când era Dorin Chirtoacă la Primărie, se făcea legătura de la etajul I. Acum însă, oamenii vor trece prin două filtre de control – unul la parter, iar al doilea – la etajul unde își are biroul Silvia Radu.

Camerele sunt la postul de jos, sus este numai vizualizarea simplă”, susține polițistul.

Liberalii au comentat aproape imediat. Pe o rețea de socializare, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a scris că Silvia Radu și-ar fi instalat, abuziv, un post de politie la intrare pe holul unde își are biroul. Iar socialistul Ion Ceban a luat primărița peste picior, dedicându-i câteva catrene din poezia „La oglindă”, scrisă de George Coșbuc: „Și-am închis ușa la tindă. Cu zăvorul. Asta-s eu! Și sunt voinică! Cine-a zis că eu sunt mică?”. Silvia Radu a spus ca nu comentează postările politice de pe rețelele de socializare. Postul de poliție de la etajul doi al Primăriei era funcțional și în perioada când primar era Serafim Urechean. Acesta a fost desființat imediat după ce Dorin Chirtoacă a devenit primar de Chișinău.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram