/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Arma nu era în seif, ci pe pat. Tatăl minorului suspectat că ar fi împușcat un copil de șapte ani, arestat pentru 30 de zile

missing
28 noiembrie 2017, ora 18:42

Autoritățile susțineau anterior că în timpul audierilor, băiatul de 14 ani le-ar fi spus că arma se afla în seif, iar adolescentul ar fi luat-o pentru a se juca. Astăzi, tatăl acestuia a spus că ar fi uitat arma pe pa: „Am lăsat-o pe pat. Eu legal sunt vânător. Zic să o iau la lucru și să mă duc la vânătoare și mi-am adus aminte că trebuie să începem pescuitul și din fugă am urcat în mașină și arma a rămas pe pat”.

Vasile Cazacu mai spune că fiul său stătea mai mult pe la bunici, iar în dimineața în care s-a produs tragedia, ar fi mers acasă să se joace. Bărbatul susține că nu știe cum a ajuns copilul în fântână: „El nu ședea la mine, ședea la bunei. Eu eram la lucru. Nu l-am ajutat, știe toată lumea că nu puteam să fac eu așa ceva. Da, sunt vinovat. Eu nu știam ce se va întâmpla. Credeam că nu va intra nimeni acolo”.

Vasile Cazacu ne-a mai spus că a aflat despre tragedie de la ginerele său: „După spusele ginerelui care a zis că l-a scăpat. Ginerele când a venit și m-a anunțat la lucru ne-a spus că iaca băiatul matale ce a făcut”.

Bărbatul susține că când s-a produs tragedia a discutat cu fiul său o singură dată, la Poliție: „Eu nici nu știu unde este el. Cum, unde să-l găsesc, nu am nici un telefon, telefoanele au fost luate la poliție”.

Judecătorii Curții de Apel au admis astăzi recursul procurorilor care au atacat decizia judecătorilor de la Telenești de a-l elibera pe Vasile Cazacu din arest. Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Avocatul bănuitului a refuzat să comenteze decizia judecătorilor.

„Până când nu o voi citi sau studia nu vă pot spune nimic”, a declarat avocatul Gheorghe Ursan, avocatul bănuitului.

„Instanța de recurs corect a procedat din momentul în care a admis acest recurs al procurorilor. Este o necesitate de a fi arestat preventiv, pentru a nu se influența acumularea probelor”, a menționat Dumitru Buliga, avocatul victimei.

Copilul de 7 ani, dispărut la 18 noiembrie, a fost găsit a doua zi în fântână, după ce ar fi mers la prietenul său să se joace. Adolescentul de 14 ani și tatăl acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore, dar două zile mai târziu au fost eliberați. Adolescentul este cercetat în libertate pentru omor din imprudență, iar tatăl său pentru păstrare ilegală de arme şi muniţii. Procurorii verifică, de asemenea, dacă minorul a fost ajutat de tatăl său atunci când a încercat să şteargă urmele crimei.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram