Potrivit inspectorilor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în depozitul cu pricina erau 40 de kilograme de hrişcă, precum şi alte 453 de kilograme returnate din instituţiile preşcolare. Chiar de faţă cu administratorului firmei au fost deschise două pachete de hrişcă. În ele au fost găsite larve de molii. Totodată, controlorii spun că lipseau registrele privind verificarea produselor alimentare.

Anterior, Direcţia Educaţie Chişinău a făcut publice numele agenţilor economici care livrau hrişca în grădiniţa nr. 157. Una dintre firme este "Moldagroproduct", care a fost creată acum 16 ani. Administratorul întreprinderii a spus că în depozitele sale nu au fost depistate nereguli şi s-a arătat surprins de situaţia creată la grădiniţa menţionată.

Cealaltă companie care a livrat produse alimentare grădiniţei nr. 157 este, potrivit comunicatului Direcţiei Educaţie, SRL „Prodagrotrade”. Firma a fost vizată anterior într-o investigaţie a Ziarului de Gardă. În mai, ziariştii scriau despre faptul că deţinătorul ei a fost singurul care a contestat o licitaţie de livrare a produselor alimentare către grădiniţe, iar în acel caz ar fi câştigat o întreprindere care aparţine unui şef de direcţie a Centrului Naţional Anticorupţie. Solicitată de Jurnal TV, administratoarea SRL „Prodagrotrade” a declarat că au fost prelevate probe din hrişca depozitată.

Administratoarea mai spune că există prevederi legale clare în cazul în care cumpărătorul depistează nereguli în produsul livrat.

Bucătăreasa grădiniţei nr. 157 a fost sancţionată, spune directorul instituţiei.

Scandalul de la grădiniţa nr. 157 a izbucnit acum aproape două săptămâni, după ce părinţii au fotografiat gâze în mâncarea copiilor. Anterior, tot la această instituţie preşcolară, s-a descoperit că micuţii sunt hrăniţi cu lapte înăcrit.