„Turismul românesc este în creştere în acest an conform datelor oficiale cu aproximativ 10%. Pe de o parte numărul turiştilor străini va ajunge un record de peste 2.600.000, iar pe de altă parte turiştii români sunt în număr din ce în ce mai mare. În primele 9 luni ale anului 2017, numărul de turişti români pe destinaţii din România a crescut cu 1 milion, până la 9,5 milioane. Conform tuturor estimărilor numărul total al turiştilor care aleg destinaţii din România va ajunge în acest an la peste 12 milioane. Interesant este că turismul balenear este o destinaţie din ce în ce mai apreciată, iar vânzările noastre pe acest segment s-au dublat în acest an”, a declarat Adrian Voican, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.

 
Principalele destinaţii turistice din România pentru sezonul de iarnă 2017 au deja un grad de rezervare de peste 90%, iar cele mai căutate destinaţii sunt: Călimăneşti-Căciulata, Băile Felix, Băile Govora, Valea Prahovei şi Bran-Moeciu, transmite Capital.

Pentru vara anului 2018, cu ocazia Târgului de Turism al României, au început înscrierile timpurii, iar staţiunile care conduc în topul rezervărilor sunt: Mamaia, Eforie Nord şi Jupiter. Pe durata celor 4 zile de târg, această agenţie de turism a înregistrat o creştere a vânzărilor de 50% faţă de anul 2016. Cea mai de succes ofertă din timpul Targului de Turism a fost Vacanţa de o lună în România oferită de touroperator: 7 zile la Băile Govora, o săptămână la Predeal, 7 zile la Neptun şi o săptpămână în Delta Dunării.