Chirtoacă anunță alianța de după alegeri: Vom continua europenizarea Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat vineri că după alegerile din 28 iunie PL este gata să formeze o coaliție cu PLDM, PPEM și PD în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Chirtoacă le-a mulțumit contracandidaților săi, Serafim Urechean și Oazu Nantoi, pentru că și-au exprimat sprijinul pentru dânsul în cadrul turului doi al alegerilor. Totodată, el a mulțumit și partidelor „de orientare democratică și europeană” pentru că au lansat apeluri de susținere în favoarea sa.

„După alegeri putem să formăm o alianță în Consiliul Municipal Chișinău, pentru a duce obiectivele de europenizare a municipiului Chișinău și în legislativ și în executiv, și la Primărie și în CMC. Avem tot ce este necesar pentru aceasta” a declarat Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

Partidul Liberal (17), PPEM (6), PLDM (2) și PD (1) au împreună 26 de consilieri municipali și pot forma majoritatea în CMC.

Joi, PLDM și PPEM au lansat apeluri către propriul electorat, pentru a-l vota pe Dorin Chirtoacă în turul 2 al alegerilor din Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...