APCE recunoaște oficial existența unei agresiuni ruse în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recunoscut joi în mod oficial existența unei „agresiuni ruse” în Ucraina, declarând „teritorii ocupate” zone din regiunile Lugansk și Donețk, informează agenția de presă Unian.

Delegația permanentă din partea Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei) în cadrul APCE a reușit să includă modificări corespunzătoare în textul rezoluției.

Astfel, în ziua votării, APCE a convenit să înăsprească substanțial textul documentului la adresa Rusiei. Potrivit Unian, în text se recunoaște faptul că actualul conflict din estul Ucrainei este, în realitate, o „agresiune” din partea Rusiei, iar referitor la Crimeea este folosit termenul „teritoriu ocupat”.

În rezoluția adoptată, APCE le cere rebelilor separatiști și Rusiei se elibereze toți prizonierii. De asemenea, în text este cerută crearea unui mecanism pentru găsirea celor dați dispăruți. APCE subliniază că această problemă poate fi rezolvată doar prin eforturi comune din partea tuturor părților implicate.

Rezoluția a fost votată aproape în unanimitate de cei prezenți, împotrivă pronunțându-se doar reprezentantul forțelor de stânga germane, Andrey Gunko.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...