Putin: Rusia are nevoie de o armată puternică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia nu are planuri agresive şi nu ameninţă pe nimeni în lume, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind însă necesitatea unei armate ruse puternice în contextul riscurilor actuale de securitate, transmite agenţia TASS.

„Rusia este o ţară deschisă lumii şi ea se pronunţă pentru întărirea cooperării şi a parteneriatului cu toţi cei care doresc aceasta”, a afirmat liderul de la Kremlin. „Noi nu avem şi nu putem avea planuri agresive. Nu ameninţăm pe nimeni şi încercăm ca orice divergenţă să o rezolvăm exclusiv prin mijloace politice, cu respectarea dreptului internaţional şi ţinând cont de interesele celorlalte state”, a adăugat preşedintele rus.

În acelaşi timp însă, şeful statului rus a afirmat că autorităţile ruse vor continua să dezvolte forţele militare, întrucât, a spus el, „o armată puternică garantează suveranitatea şi securitatea Rusiei în condiţiile riscurilor actuale, inclusiv a celor existente la graniţele ţării”.

În context, Vladimir Putin a subliniat că Rusia îşi întăreşte în prezent arsenalul nuclear strategic, apărarea aeriană, precizând totodată că există o creştere a capacităţii de luptă pentru aproape toate tipurile de armă.

Declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin intervin în contextul în care Rusia este acuzată de Kiev şi de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe şi echipamente militare în regiune, în sprijinul separatiştilor proruşi din estul teritoriului ucrainean, acuzaţii pe care Moscova le respinge categoric.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...