Autorităţile franceze şi-au exprimat furia, după publicarea unor informaţii potrivit cărora serviciile secrete americane i-au interceptat pe preşedinţii Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande în perioada 2006-2012. Atât Barack Obama, cât şi secretarul de stat american, John Kerry, însă dau asigurări că Statele Unite nu îl spionează pe preşedintele francez Francois Hollande sau pe vreun alt oficial guvernamental francez şi că nici nu vor face acest lucru.

Cele cinci rapoarte bazate pe interceptări de comunicaţii reflectă discuţii la nivel înalt despre criza economică, relaţia dintre Franţa şi Germania, dar şi intenţia Parisului de a media procesul de pace dintre israelieni şi palestinieni, fără implicarea Statelor Unite. În acest sens, ambasadoarea Statelor Unite în Franţa, Jane Hartley, a fost convocată la Ministerul francez de Externe pentru a oferi explicaţii.

Potrivit presei străine, scandalul legat de spionajul american în Franţa este improbabil să conducă la o criză, având în vedere interesele strategice puternice care leagă acest stat european de Statele Unite.