Senator român: Transnistria continuă să fie subordonată intereselor Federației Ruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Transnistria continuă să fie subordonată intereselor Federației Ruse, iar prin așa-zisa menținere a păcii în regiune Kremlinul urmărește prelungirea exercitării controlului de facto asupra regiunii, a declarat senator român Viorel-Riceard Badea, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a APCE.

Senatorul Badea a apreciat că Transnistria continuă să fie subordonată intereselor Federației Ruse, prin continuarea staționării ilegale a așa-ziselor forțe de menținere a păcii pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit lui, autoritățile de la Moscova au manifestat de-a lungul timpului dezinteres în privința punerii în practică a angajamentelor asumate și a recomandărilor transmise de diverse organizații internaționale, pe subiectul conflictului transnistrean.

Citește și: Karasin îl avertizează pe Osipov: Tensiunile ar putea escalada în Transnistria

Acesta a mai subliniat că așa-zisa menținere a păcii în Transnistria de care se prevalează Kremlin-ul ca pretext pentru staționarea trupelor sale în stânga Nistrului echivalează cu prelungirea exercitării controlului de facto asupra unei regiuni care este parte integrantă a statului suveran Republica Moldova.

În altă ordine de idei, parlamentarul român a declarat că interdicția de intrare pe teritoriul său a unui membru al APCE și agresarea fizică a altuia într-o secție de poliție din Federația Rusă întărește convingerea că se impune anularea deplinelor puteri ale delegației ruse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...