Armenia, cuprinsă de proteste în masă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul participanților la acțiunile de protest din centrul Erevanului crește în progresie geometrică după ce autoritățile Armeniei au refuzat să accepte revendicările „Maidanului de la Erevan”.

Numărul participanților la manifestațiile de protest din centrul Erevanului sporește în progresie geometrică în special după ce poliția locală a folosit zilele trecute tunurile de apă pentru dispersarea manifestanților, a operat arestări în masă (circa 260 de persoane), iar autoritățile rămân a fi nereceptive la revendicările de ordin economic ale protestatarilor.

Potrivit site-ului „Armenia Today”, acțiunile de protest s-au răspândit și în alte orașe – Aștarak, Abovyan, Gyumri și Vanadzor. Protestatarii organizează pichetări. Diaspora armeană a reacționat și ea, pentru zilele următoare se pregătesc acțiuni de protest pe la sediile ambasadelor Armeniei într-un întreg șir de țări străine.

Între timp, acțiuni de protest, cu revendicări de ordin economic, au mai izbucnit încă în trei orașe ale Armeniei.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile de la Erevan au refuzat să îndeplinească revendicările „Maidanului”.

Amintim că aproape 6.000 de de persoane au ieşit marţi pe străzile din capitala armeană Erevan, în cea mai mare manifestaţie antiguvernamentală din ultimii ani, pentru a protesta împotriva creşterii preţului la curent electric.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...