Podul din localitatea Bâcioc, redeschis după mai mulţi ani în care a fost nefuncțional

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Chișinău au convenit cu reprezentanții Tiraspolului asupra redeschiderii podului din localitatea Bâcioc, care din 1992 este folosit doar ca trecere pietonală. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi la Chişinău, la sediul OSCE.

Conform reprezentantului Republicii Moldova pentru probleme politice, Gheorghe Balan, podul care a fost construit în anul 2000 din bani europeni a fost nefuncțional mulţi ani, însă acum, în urma negocierilor cu partea transnistreană, şi nu numai, acesta va fi redeschis. conform prognozele, podul va deveni funcțional începând cu sfârşitul lunii noiembrie curent.

„Redeschiderea podului vine după mai mulţi ani în care a fost nefuncțional. În urma discuțiilor cu reprezentantul politic de la Triaspol am ajuns la un numitor comun pentru redeschiderea acestui pod. Acesta va fi redeschis până la finele lunii noiembrie. Sperăm că acest coridor european să devină funcțional pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Balan.

La rândul său, reprezentantul din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev, îşi exprimă convingerea că acesta este un prim pas spre rezolvarea altor probleme.

„Este un element important nu doar pentru Transnistria şi Moldova, ci şi pentru UE. Este un prim pas spre rezolvarea altor probleme, pentru îmbunătățirea vieților cetățenilor din Republica Moldova şi Transnistria”, a declarat Ignatiev după semnarea acordului.

Podul respectiv a fost aruncat în aer în anul 1992 în timpul conflictului armat din regiunea separatistă transnistreană. Ulterior, acesta a fost construit în anul 2000, pe bani europeni, şi redeschis pentru circulație peietonală. În prezent sunt probleme tehnice pe care autoritățile anunța că le vor rezolva pe parcurs, însă dau asigurări că podul poate fi funcțional.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...