/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Killerul Proca dezvăluie detalii şocante: Plahotniuc ar fi comandat asasinarea lui Gorbunțov

missing
02 noiembrie 2017, ora 21:52

„Comanda e a lui Plahotniuc. Nu ştiu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie şi ştiu de ce vorbesc aşa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată şi mi s-a propus să fac acest lucru”, a declarat Vitalie Proca pentru Jurnal TV.

Interlopul a oferit mai multe detalii despre cum Plahotniuc a încercat să-l determine să dea vina pe Renato Usatîi pentru comandarea asasinatului asupra lui Gorbunţov, dar şi alte informaţii şocante despre viaţa din umbră a oligarhului, inclusiv despre consumul de droguri şi activitatea sa de proxenet.

„Am un mesaj pentru Gherman Gorbunţov, omul la viaţa căruia am atentat. El trebuie să înţeleagă că, acum patru ani, patru ani şi jumătate, era dispus prin avocatul lui care a ieşit la soacra mea, să plătească un milion de lire sterline ca să îi dau un nume. Îmi pare rău că s-a creat între noi doi această situaţie. Eu vreau ca el să ştie un lucru, da, într-adevăr, eu am fost omul care a ţinut degetul pe trăgaci. Da, eu sunt omul acela, dar dorinţa şi comanda e cu totul în altă parte. Comanda e a domnului Vlad Plahotniuc. Nu ştiu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie şi ştiu de ce vorbesc aşa”, a menționat Proca.

În martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov a fost împușcat în unul din centrele financiare din Londra. Victima a scăpat cu viață. De comiterea tentativei de asasinat este bănuit Vitalie Proca. Acesta a fost condamnat definitiv în România, într-un alt dosar, la 21 de ani și 8 luni de detenție pentru că ar fi încercat să asasineze un bucureștean, pe care l-a confundat cu un interlop.

Interviul poate fi urmărit mai jos cu începere de la minutul șase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram