/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Au venit la Chișinău să demonteze propaganda. Media rusească pro-Kremlin inversează adevărul

missing
30 octombrie 2017, ora 19:16

„Ei au distrus mișcarea protestantă din Sloviansk. Băieții au fost bătuți, urcați mai apoi într-o mașină după care au fost împușcați și arși de vii. Aveau copii mici, dar rușii au decis că ei deranjează”, susține jurnalistul Oleg Lisnîi.

Este doar unul dintre multiplele exemple când realitatea a fost inversată de propaganda rusă. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, același lucru s-ar fi întâmplat și în cazul voluntarilor din zona de conflict. În presă s-au strecurat informații precum că aceștia ar fi fost plătiți.

„Războiul a demonstrat că noi ne-am sudat ca popor, că avem societate civilă, o armată, dar și un scop comun – să învingem și să ne păstrăm țara”, a maia adăugat jurnalistul.

Când presa rusă spune că a ajuns un nou convoi umanitar, asta înseamnă că a ajuns o nouă partidă de muniții, benzină ș.a.m.d”, menționează expertul Mihail Goncear.

Experții spun că aceleași strategii de manipulare sunt folosite și în Moldova. „Este nevoie de documentare din mai multe surse, este nevoie să se înțeleagă foarte clar că acele știri, informații care sunt livrate de presa oficială din Federația Rusă au în primul rând scopul de a manipula”, a conchis Valeriu Pașa, expert al asociației „WATCHDOG”

„Masa rotundă” a fost organizată de Asociația „WathDog” și alte două organizații non-guvernamentale din Ucraina”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram