/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

/VIDEO/ Trecut-au anii, dar rănile încă mai sângerează. 25 de ani de la moartea lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici

missing
30 octombrie 2017, ora 17:07

Ion și Doina Aldea-Teodorovici au fost primii care au cântat limba română în perioada renașterii naționale din anii ’90. Au cântat despre independență și suveranitate în tranșee, în timpul conflictului militar din 1992. La 25 de ani de la moartea acestora, tinerii unioniști au depus flori la monumentul celor „două inimi gemene”.

Ion și Doina au punctat atât de bine punctele dureroase ale RM, care mai sângerează și astăzi. Și au spus un lucru foarte bun: Demnitatea este pâinea învierii, una e țara, unul e Sfatul Țării”, afirmă Vlad Bilețchi, președinte ODIP.

Am crescut pe muzica lor, pe versurile lui Grigore Vieru, de asta mă consider obligată să continui lupta pe care au început-o ei”.

Ei sunt exemplu pentru noi. Noi trebuie să-i respectăm și să nu-i uităm niciodată”.

A urmărit cu lacrimi în ochi întreaga acțiune și Ludmila Baraboi, care a cunoscut-o personal pe Doina încă din anii de facultate. A văzut evenimentul pe internet, a venit de la Orhei, dar a rămas surprinsă de numărul mic de participanți.

Era o fire foarte deschisă, voioasă. Mi-au dat lacrimile imediat când mi-am amintit. După părerea mea, e foarte puțină lume. Ar fi meritat mult mai mult”, susține Baraboi.

Tinerii au împărțit trecătorilor panglici tricolor, dar și un pliant informativ cu biografia interpreților. Unii și-au prins imediat tricolorul la piept. Alții, însă, nu au habar cine au fost soții Aldea-Teodorovici.

– Nu știu. – Ion și Doina Aldea-Teodorovici. – Cine e el? Unde îl aleg? Trebuie să votăm?

Cei doi artiști au fost împreună până în ultima clipă. Soții Aldea-Teodorovici au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram