„În 1992, la 16 şi 17 aprilie, acolo au avut loc întrunirile miniştrilor Afacerilor Externe ai României, Ucrainei şi Rusiei”, a precizat analistul politic Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

„Acolo se întâmplau lucruri importante. Acest spaţiu, unde până nu demult se întâmplau nişte lucruri, acum este ocupat de un club de noapte privat, care până nu demult se afla la o periferie. Este o palmă dată tuturor, iar iPhone-ul placat cu aur este o glumă nevinovată pe lângă aceasta”, a adăugat jurnalistul Val Butnaru, moderatorul emisiunii.

În context, invitaţii emisiunii au vorbit şi despre iPhone-ul de aur al oligarhului, pe care este gravat chipul său. „În orice capitală a lumii presa ar vui. Este o chestie ieşită din comun, ce o fi - prostie, sfidare, cinism. Este un act de epataj, de agresiune la adresa sărăciei din partea unui deputat care şi-a făcut averi din hoţie. Să-ţi gravezi chipul pe un telefon de aur, să vii cu el în Parlament, ştiind că vei fi filmat... Într-o ţară normală, la următoarele alegeri tipul ăsta ar lua 0,00%”, a declarat jurnalistul Vasile Năstase.

La rândul său, analistul politic Oazu Nantoi a făcut haz de necaz. „PD este membru al internaţionalei socialiste, care are la bază libertatea, echitatea, solidaritatea. Probabil acest iPhone de aur simbolizează echitate între deputatul poporului şi popor”, a ironizat analistul. „Acest telefon este semn de ierarhie în interiorul acelui cârd, pentru că cetăţenii simpli pentru aceşti oameni pur şi simplu nu există”, a adăugat Oazu Nantoi.

Amintim că Vladimir Plahotniuc s-a afişat recent, la şedinţele Parlamentului, cu un iPhone de aur, de ultimă generaţie, cu chipul său gravat pe gadget. Preţul unui iPhone 6+ placat cu aur ajunge până la 5.000 de dolari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.