/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Adio, coliba mea! Tudor Pânzari: „Casa mi-a întors-o peste 15 ani, dar acești ani cine o sa mi-i întoarcă?”

missing
27 octombrie 2017, ora 18:08

A luptat timp de 15 ani cu autoritățile pentru drepturile sale. În sfârșit, Tudor Pânzari este proprietarul unei locuințe din Căușeni. Se bucură, dar regretă anii trăiți în necaz.

„Ce emoții pot să am eu oameni buni. Casa mi-a întors-o peste 15 ani, dar acești ani cine o sa mi-i întoarcă”, mărturisește veteranul de război.

Deși, spune că este fericit că a obținut casa la care a visat atât de mult timp, Tudor va trebui să o repare capital, iar pentru aceasta s-au colectat bani: „Din coliba asta mă duc în altă colibă, acolo trebuie de reparat podul că cade, soba trebuie făcută”.

„Trebuie reparație multă și acolo. Da, suntem bucuroși, dar demult trebuia să se rezolve problema asta, să nu ne chinuim noi atâția ani”, susține Galina Pînzari, soție.

Și nepoțica este bucuroasă că va locui împreună cu buneii într-o casă mare, cu 5 camere: „Camera mea încă nu-i, dar trebuie să o facă. Acolo este ogradă mare și poți să te joci”.

Tudor Pânzari a fost ajutat de mai multe asociații. În ultimii 7 ani, statul i-a oferit doar 30 de mii de lei pagubă morală.

„Am spus, dacă nu se găsește o soluție, atunci, veteranii ne vom revolta și începem măsuri de protestând. Suntem mândri, că numai prin solidaritate, putem acorda sprijin camarazilor noștri de arme”, a declarat Ghenadie Cosovan, președinte AO „Credință Patriei”.

Tudor Pînzari susține că în 2002 a fost lipsit ilegal de propria locuință. Din 2010 el a protestat non-stop – o perioadă în Piața Marii Adunări Naționale, într-o colibă improvizată, iar apoi s-a mutat în fața Palatului Republicii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram