Natalia Gherman, desemnată prim-ministru interimar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, este noul premier interimar al Republicii Moldova.

Un decret în acest sens a fost semnat astăzi de către președintele Nicolae Timofti.

„Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care doamna Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, este desemnată în calitate de prim-ministru interimar, în scopul asigurării continuității în administrarea treburilor publice, de la data de 22 iunie 2015, până la depunerea jurământului de către membrii unui nou Guvern”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

Sursa citată anunță că Timofti a convocat pentru astăzi o ședință cu membrii Cabinetului de Miniștri interimar, la Reședința de Stat.

Amintim că Parlamentul a aprobat în ședința de joi proiectul de hotărâre privind demisia Guvernului Gaburici. Totodată, Chiril Gaburici a trimis un demers la adresa președintelui Nicolae Timofti, prin care anunța că refuză să asigure interimatul funcției.

Potrivit prevederilor Constituției, în urma demisiei Guvernului, interimatul funcției de premier urmează să fie asigurat de către persoana aflată în funcție până la momentul anunțului demisiei. Dacă premierul demisionar refuză să asigure interimatul, atunci președintele desemnează un alt membru al cabinetului de miniștri în funcția de premier interimar.

Odată ce a fost numit un premier interimar, urmează să fie demarate consultări cu partidele parlamentare pentru identificarea unui nou candidat la funcția de prim-ministru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...