Unul dintre gardienii puşi sub învinuire a recunoscut că apare în imaginile video publicate de procurori. Deşi pe înregistrare el doar se apropie de uşa celulei şi se uită ce se întâmplă în interior, poliţistul susţine că ar fi încercat să intervină atunci când Brăguţă era bătut.

Alt inculpat a declarat mai întâi că nu a văzut nimic, iar apoi că a încercat să intervină.

La proces a venit şi soţia unui deţinut împreună cu cei trei copii ai lor. Femeia susţine că soţul ei este nevinovat şi că el doar s-a apărat în celulă.

Prezenţi la şedinţă au fost şi părinţii lui Andrei Brăguţă, care s-au arătat indignaţi de publicarea secvenţelor video cu băiatul lor bătut de colegii de celulă. 

Avocaţii familiei Brăguţă au declarat că vor solicita din aceste motive ca examinarea altor probe de acest gen să aibă loc în şedinţe închise.

Menţionăm că procurorii au făcut publică o înregistrare în care mai mulţi deţinuţi îl lovesc cu bestialitate pe Andrei Brăguţă cu pumnii şi picioarele, după care victima se prăbuşeşte la podea. Ulterior, indivizii au continuat să-l bată pe tânărul care nu se putea apăra. Cei patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe tânăr şi l-au supus tratamentelor inumane. Iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia.

Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pe faptul excesului de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat cu inspectorii unui echipaj de patrulare, iar peste câteva zile a murit în penitenciar.