Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, Patriarhul Kiril va coliturghisi, vineri, când este prăznuit Sfântul Dimitire cel Nou, la slujba oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Ruse va aduce un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care va fi dăruit comunităţii ortodoxe ruse din Bucureşti (Biserica Sfântul Nicolae — Tabacu).

Precizăm că iniţial această vizită era sub semnul întrebării, asta după ce Moscova s-au fi supăraţi pe jurnaliştii români pentru că au dat ca sigură vizita patriarhului rus.

Presa română scrie că dificultatea realizării acestei vizite este legată de disensiunile pe care cele două Biserici, română şi rusă, le au faţă de Mitropolia Basarabiei.

În Republica Moldova există o Biserică Ortodoxă Autonomă a Basarabiei, reprezentată de Mitropolia Basarabiei, care ţine de structura Bisericii Ortodoxe Române. În paralel, există şi Mitropolia Moldovei, care ţine de Biserica Ortodoxă Rusă.