Phenianul intenționează să efectueze un test nuclear în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administrația din Coreea de Nord, condusă de Kim Jong-Un, intenţionează să efectueze un test nuclear în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific, avertizează un oficial de rang înalt de la Phenian, citat de CNN, potrivit Mediafax.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a declarat în septembrie că Phenianul analizează posibilitatea efectuării „celei mai puternice detonări” a unei bombe cu hidrogen, deasupra Oceanului Pacific, în contextul tensiunilor cu Administraţia Donald Trump.

Ameninţarea a fost reiterată miercuri de Ri Yong Pil, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe.

„Ministrul de Externe este conştient în legătură cu intenţiile liderului nostru suprem; cred că mesajul lui trebuie interpretat în sensul propriu”, a declarat Ri Yong Pil, citat de CNN.

Până acum, Coreea de Nord a efectuat doar teste nucleare subterane, iar serviciile secrete occidentale nu cred că regimul Kim Jong-Un are tehnologia necesară pentru fabricarea de ogive atomice care să poată fi transportate cu rachete.

Un test deasupra Oceanului Pacific ar presupune lansarea unei bombe nucleare cu o rachetă. Testul ar avea efecte grave, riscând să omoare civili şi să răspândească particule radioactive în atmosferă. Statele Unite ar putea interveni militar pentru a opri un astfel de test.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...