#metoo ajunge în Parlamentul European. Deputații UE au lansat un apel împotriva hărțuirii sexuale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eurodeputații au lansat miercuri un apel împotriva hărțuirii sexuale. Unele dintre femeile din Parlamentul European au vorbit despre propriile lor experiențe în sediul din Strasbourg al instituției europene, în urma valului de dezvăluiri care au apărut în opinia publică după scandalul uriaș în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein, informează AFP.

Parlamentul European, care trebuie să voteze joi o rezoluție pe această temă, a dezbătut în plenul unei sesiuni la Strasbourg mijloacele care urmează să fie implementate pentru a lupta eficient împotriva acestui tip de comportament.

Două membre ale Parlamentului European au afișat în timpul intervențiilor lor o banderolă cu inscripția #metoo, devenită un hashtag extrem de popular pe rețelele de socializare și un simbol al libertății de exprimare împotriva hărțuirii sexuale.

„Aveam 19 ani, eram la universitate. El avea în jur de 70 de ani, era un coleg profesor, un coleg intelectual”, a dezvăluit italianca Eleonora Forenza (GUE, stânga radicală), îndemnându-și colegii să „lupte împotriva culturii machiste”.

„Și eu am făcut obiectul unei hărțuiri sexuale”, a dezvăluit colega ei Terry Reintke, reprezentantă a Partidului Ecologist german, adăugând că „a venit momentul să spunem că rușinea trebuie să treacă în cealaltă tabără”.

Eurodeputatul german a îndemnat la adoptarea unor „măsuri legislative” și i-a încurajat pe bărbați „să ia cuvântul pe această temă”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...