Jucătorii lui PSG nu sunt mulţumiţi de privilegiile lui Neymar; Ce avantaje are brazilianul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statutul lui Neymar de cel mai scump jucător din istorie a venit şi cu o serie de privilegii. Însă nu toţi colegii săi de la Paris St. Germain privesc cu ochi buni avantajele de care beneficiază fostul jucător al Barcelonei.

În vară, vicecampioana Franţei a plătit 222 de milioane de euro pentru transferul lui Neymar, iar o investiţie atât de mare trebuie gestionată cu atenţie. Astfel, atacantul de 25 de ani a primit o serie de privilegii, nu toate pe gusturile unora dintre colegii săi.

Potrivit cotidianului Le Parisien, foarte bine informat în privinţa grupării de pe Parc des Princes, sud-americanul are doi fizioterapeuţi personali, Rafael Martini şi Ricardo Ros, care au fost incluşi în staff-ul lui PSG şi care se ocupă doar de el.

O asemenea situaţie nu reprezintă o noutate. Şi Zlatan Ibrahimovic avea propriul fizioterapeut, Dario Fort, însă acesta se ocupa şi de alţi fotbalişti din lotul parizienilor. Lucru care nu se întâmplă cu oamenii lui Neymar.

De asemenea, jucătorii lui Unai Emery trebuie să-l menajeze pe brazilian la antrenamente şi să evite să intre tare asupra sa. O clauză introdusă pentru a se evita un episod de genul celui de la Barcelona, unde Neymar a fost la un pas de bătaie cu Semedo, în urma unui duel dintre cei doi.

În plus, fostul jucător al catalanilor ar fi eliberat de sarcinile defensive în timpul meciurilor, notează sursa citată.

Dar avantajele lui Neymar nu au legătură doar cu partea sportivă. Cel mai scump fotbalist din istorie este singurul din lotul lui PSG care are dreptul să poarte o geantă cu însemnele sponsorului pe care îl alege, în timp ce colegii săi sunt obligaţi să apară doar cu materialele oficiale ale clubului.

În schimbul acestor privilegii, şefii aşteaptă de la Neymar performanţă. Până acum, brazilianul nu a dezamăgit. A reuşit 10 goluri şi 7 pase decisive în 11 apariţii în toate competiţiile. Însă asta nu îi asigură automat o relaţie ideală cu restul vestiarului. A confirmat-o conflictul pe care l-a avut cu Edinson Cavani, pornit de la executarea unui penalty.

Până la urmă, cele două staruri ale liderului din Ligue 1 îşi vor împărţi execuţiile de la 11 metri. Însă doar până în sezonul viitor, când Neymar ar urma să devină executantul penalty-urilor. Un alt an, un alt privilegiu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...