Din aprilie, în iulie şi apoi în decembrie: Oficiul de legătură NATO din Chișinău ar putea fi deschis la finele anului curent

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile moldovene au anunțat că deschiderea Oficiului de legătură al NATO la Chișinău se amână din nou. Oficiul urma să fie deschis încă în aprilie 2017. Chiar dacă şeful Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, și-a început deja activitatea, premierul Pavel Filip a anunțat că oficiul de legătură NATO din Chișinău se va deschide la 1 decembrie 2017.

Vorbind la ceremonia învestirii noului ministru al apărării, Eugen Sturza, marți, Filip a spus că neutralitatea Republicii Moldova, înscrisă în Constituție, „nu înseamnă izolare”.

Citeşte şi: Șeful Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, și-a început activitatea. Oficiul însă mai așteaptă

Acordul privind deschiderea oficiului NATO la Chișinău a fost semnat de Filip cu secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg în noiembrie 2016, dar inaugurarea oficială s-a amânat mereu, invocându-se motive tehnice sau de infrastructură.

De menţionat că, în luna iunie curent şeful Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, și-a început activitatea.

Citeşte şi: Dodon ameninţă că va închide Biroul NATO la Chişinău, care va fi deschis în aprilie

La 23 martie 2017, la finalul ședinței comune de guvern România – Republica Moldova, de la Piatra Neamț, premierul moldovean Pavel Filip asigura că Oficiul NATO va fi deschis în luna iulie și argumenta că pro-rusul Dodon nu va putea bloca acest proces pentru că „Republica Moldova este o țară parlamentară și desigur că deciziile importante se iau la Guvern și Parlament”.

Președintele Igor Dodon a amenințat anterior că va închide Biroul NATO la Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...