/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Încă un drum renovat. Construcţia drumului Briceni-Grimăncăuţi la frontiera cu Ucraina, finalizată

missing
22 octombrie 2017, ora 08:30

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, susține că „renovarea acestei porțiuni de drum de importanță națională va contribui la sporirea activităților economice în raionul Briceni”.

Potrivit președintelui CR Briceni, Mihail Gnatiuc, acest proiect de dezvoltare regională a fost așteptat de foarte mulți cetățeni de la nordul republicii, întrucât porțiunea de drum reparată asigură legătura cu statul vecin, Ucraina.

În afară de renovarea porțiunii de drum pe o lungime de 5,6 km și a podului de 50,7 m, în cadrul proiectului au mai fost reparate 48 de drumuri laterale (9.848 m2), 87 de intrări în curți (2.373 m2), 811 m2 de acostamente și 831 m de rigole dreptunghiulare. De asemenea, de-a lungul porțiunii de drum renovat au fost instalate 96 de indicatoare rutiere.

Menționăm că, din 2011 și până în prezent, în raionul Briceni acesta este cel de-al treilea proiect de renovare a unor porțiuni de drumuri de importanță regională. Astfel, în perioada vizată, valoarea totală a investițiilor în drumurile din raionul Briceni se cifrează la aproximativ 100 de milioane de lei, alocați din FNDR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram