Microbuz cu 3,7 tone de salamuri şi mezeluri, aduse prin contrabandă din Ucraina, stopat în trafic de vameşi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor din Bălţi în vârstă de 37 de ani, a fost stopat la volanul unui microbuz, în timp ce transporta 3,7 tone de produse de carne de porc, de provenienţă ucraineană şi fără niciun act care ar atesta originea mărfii. Câteva ore mai târziu, ofițerii patrulei mobile au identificat și stopat pe o stradă din Chișinău încă un autoturism, despre care aveau informații că este utilizat pentru transportarea bunurilor nedeclarate, iar verificările dispuse asupra acestuia au relevat prezența a 675 kg de produse din carne de porc, aduse din regiunea transnistreană.

Produsele din carne urmau a fi plasate pe piață. Conform informațiilor deținute de către inspectorii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, bunurile au fost introduse în țară prin eludarea controlului vamal și sanitar veterinar.

Loturile au fost ridicate și urmează transmise inspectorilor ANSA pentru efectuarea expertizelor de rigoare. Totodată, serviciile specializate ale Vămii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Menționăm că, Serviciul Vamal și ANSA continuă întreprinderea acțiunilor intensificate de control la frontiera moldo-ucraineană în vederea neadmiterii reintroducerii virusului pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova, răspândirea căruia ar genera pierderi economice considerabile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...