/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Mașini noi pentru poliție. Investiția de 30 mln de lei va fi rambursată de UE, dacă se va dovedi utilă

missing
16 octombrie 2017, ora 18:12

Din cele 54 de automobile, 37 vor rămâne în Chișinău, iar restul vor merge în alte regiuni ale țării.

Cu mașina veche lucrul e foarte greu. Poate să se defecteze chiar pe traseu. Mașina e foarte bună, e faină. Iarna încălzesc foarte bine. – Deci, vor fi iernile mai ușoare? – Da, sperăm.”, ne spune șeful serviciului de patrulare Telenești, Vasile Carp.

Alte cinci mașini vor înlocui autoturismele uzate din Autonomia Găgăuză.

Tehnica respectivă va ajuta polițiștii să meargă operativ la locul faptei și să intervină mai repede”, afirmă ofițerul de presă al poliției din UTA Găgăuzia, Snejana Tucan.

Tot astăzi au fost prezentate noile calculatoare, imprimante, proiectoare, dar și echipamentul special pentru diverse subdiviziuni.

Husa cu balonaș cu spray lacrimogen, un baston, cătușe, o lanternă multifuncțională, care este pentru a lumina și pentru a da un semnal sau pentru a dirija, mai departe vedem o husă pentru pistol și pentru încărcătorul pistolului”, enumeră Alexei Hariton, șef serviciul Armament al Inspectoratului General de Poliție.

Întreaga achiziție a costat peste 30 de milioane lei. Banii vor fi rambursați de europeni doar după ce se vor convinge că investiția a fost una utilă.

Achizițiile nu au fost făcute din pod. La baza deciziilor au stat niște studii de fezabilitate efectuate de experții naționali și internaționali”, susține Alexandru Pînzari, șef IGP.

Pentru anul curent, pentru sprijinul strategiei de dezvoltare a poliției au fost alocate 271 de mln de lei, care, spre finele anului, cu siguranță vor fi absorbite, valorificate total”, afirmă viceministrul de interne, Dorin Purice.

Să se convingă de realizări au venit și reprezentanții Delegației Uniunii Europene la Chișinău, care au menționat importanța reformării poliției.

UE susține această reformă, fiindcă ea presupune transformarea poliției dintr-o instituție de forță în una care servește cetățenilor. Am observat un progres bun. Putem spune că strategia poliției este pe drumul cel bun”, a declarat Marco Gemme, prim-secretar Delegația UE în R. Moldova.

Până la finele anului, Inspectoratul General de Poliție urmează să achiziționeze, treptat, încă cel puțin 200 de mașini.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram