/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/INFOGRAFIC/ În ce activități sunt implicate femeile din mediul rural din R. Moldova

missing
15 octombrie 2017, ora 12:49

48% dintre femeile ocupate din mediul rural muncesc în agricultură, 27% în administrație public, învățământ, sănătate, 14% în comerț și servicii și 11% în industrie și alte activități, spun datele statistice

Totodată 6 din 10 femei ocupate sunt salariate, iar 4 din 10 – muncesc pe cont propriu sau fac muncă casnică neremunerată.

Statistica mai arată că doar un sfert dintre femeile din mediul rural au studii profesionale şi superioare, în timp ce la orașe cifra este de trei ori mai mare. Peste 30 la sută din femeile de la țară își apreciază starea de sănătate ca fiind una bună, pe când la celălalt pol sunt puțin peste 19 procente.

Femeile și fetele din mediul rural au cunoștințe și abilități în domeniul agriculturii, dar faptul că sunt în sate nu trebuie să limiteze alegerea profesiei fetelor. Ele au aceleași drepturi la educație de calitate ca și fetele/băieții din mediul urban, inclusiv în domeniul STEM (Știință, Tehnologii, Inginerie, Matematică) și pot fi lidere, inclusiv în inovații digitale.

Sursa: UNDP Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram