(FOTO) Nicolae Timofti și-a făcut apariția în spațiul public: În tăcere, a făcut pentru găgăuzi mai mult decât Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte Nicolae Timofti a vizitat grădiniță ,,Dostluk” din Cișmichioi, Găgăuzia, împreună cu bașcanul Irina Vlah. Aceasta fiind una din primele apariții ale fostului președinte, după finalizarea mandatului.

Nicolae Timofti a menționat că, construcția unei noi grădinițe este rezultatul cooperării dintre Republica Moldova și Turkmenistan. ,,Această grădiniță frumoasă este rodul cooperării noastre”, a adăugat Timofti.

Fostul președinte a vorbit despre modul în care, la o întâlnire cu președintele turkmen, a vorbit despre Găgăuzia și i-a amintit de un proiect pentru construirea unei grădinițe în satul Cișmichioi.

,,Când m-am întâlnit cu președintele Turkmenistanului i-am povestit despre acest popor din Moldova-găgăuzii, care intră în familia lumii turkmene. El declarase că trebuie să facem ceva semnificativ pentru acest popor. Eu am spus că atunci trebuie ceva de construit”, a relatat Nicolae Timofti, în vizită la grădinița construită de guvernarea de la Turkmenistan.

În concluzie, el a menționat că îi place foarte mult grădinița și și-a exprimat speranța că ,,aceste condiții minunate vor contribui la creșterea copiilor de către cetățenii activi ai Republicii Moldova”, potrivit gagauz.md.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...