Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale a Ucrainei, Petro Poroşenko a primit astăzi o delegaţie de senatori americani condusă de republicanul John McCain cu care a discutat pe tema situaţiei din estul Ucrainei, afectat de un conflict între trupele guvernamentale şi forţele separatiste, informează unian.net.

„Ucraina lupta cu arme din secolul XX împotriva unor arme din secolul XXI, deoarece Rusia trimite în Donbas armament modern, folosind astfel ţara ca poligon”, a susţinut Poroşenko în fata delegaţiei americane.

Pe de altă parte, Petro Poroşenko le-a mulţumit senatorilor americani pentru susţinerea oferită Ucrainei în vremuri dificile, menţionând în acest sens mobilizarea unor militari americani pentru instruirea trupelor ucrainene.

La rândul său, senatorul american John McCain a declarat că vizita sa în Ucraina are drept scop de a-şi arata sprijinul pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări.

Oficialul a anunţat că s-a întâlnit deja cu un grup de voluntari ucraineni.

Statele Unite au denunţat în repetate rânduri Rusia de implicare în conflictul din estul Ucrainei, acuzând Moscova că trimite armament şi militari în regiunile separatiste Doneţk si Lugansk pentru susţinerea rebelilor proruşi în lupta împotriva forţelor naţionale.

Potrivit ONU, peste 6500 de oameni au fost ucişi în Ucraina de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.