/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ CNA rămâne fără șef. Vestea i-a surprins pe cei din Comisia juridică a Parlamentului

missing
11 octombrie 2017, ora 19:06

În două săptămâni Centrul Național Anticorupție va rămâne fără șef. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități nu a anunțat deocamdată un concurs public pentru această funcție. Președintele comisiei, Raisa Apolschii, nu ne-a răspuns la telefon, iar vicepreședintele acesteia, Tudor Deliu, ne-a comunicat că subiectul nici nu a fost abordat.

Nu se aude nimic. Azi a avut loc ședința comisiei. Nimeni nu a pomenit nimic despre acest lucru. Dar, într-adevăr, comisia juridică este cea care trebuie să organizeze concursul. Probabil la ședința viitoare dacă nu se va discuta, eu voi aborda acest subiect”, susține Tudor Deliu.

Viorel Chetraru a refuzat să ne acorde un interviu. Și în general, acesta nu a mai apărut în spațiul mediatic de mai bine de un an. Chetrartu a fost numit director CNA în 2012. La două zile de la anunțarea deciziei Parlamentului, Viorel Chetraru a devenit oficial posesorul unei case lux. „Ziarul de Gardă” scria atunci că imobilul a fost ridicat de soacra acestuia pe un teren pus sub sechestru în 2004. Acuzat anterior că acționează la comandă politică, Chetraru a negat aceste învinuiri.

Nu este adevărat că sunt unealta criminală a lui Plahotniuc sau a oricărui alt om de afaceri și niciodată nu am permis, nu permit și nu voi permite acest lucru,” a menționat atunci Chetraru.

În 2015, șeful CNA a încercat să diminueze importanța primului raport al companiei americane „Kroll” vizând furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, susținând că raportul „este beletristică” și că instituția pe care o conduce deține mai multe informații despre furtul bancar decât ceea ce au descoperit detectivii americani.

Noi avem nevoie de experți, dacă trebuie din afară, care să ofere procurorilor concluzii cu care să poți merge în instanță cu probe, dar nu rapoarte de gen Kroll, care sunt pentru beletristică. Noi știam aceste date din start. Noi știam mai mult decât ceea ce este inclus în acest raport. Eu am toată convingerea că în mare parte acești bani sunt aici, în țară,” a declarat atunci șeful CNA.

Viorel Chetraru s-a remarcat și prin felicitarea pe care i-a adresat-o fostului premier Vlad Filat, pe care îl asigura că are în spate o echipă „pregătită să dea la bot”.

Foarte mult vă apreciem și vă respectăm.Să știți că aveți în spate o echipă de băieți care, dacă va trebui, o să dea la bot la toată lumea.

Directorul Centrului Național Anticorupție este numit de Parlament pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea de a fi numit pentru un nou mandat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram