Canada relaxează condițiile de obținere a cetățeniei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Canada relaxează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească străinii care vor sa devină cetățeni canadieni, scrie CNBC News.

Ministrul canadian pentru Imigrație, Refugiați și Cetățenie, Ahmed Hussen, a anunțat miercuri că noile reguli pentru obținerea cetățeniei vor intra in vigoare începând din 11 octombrie.
 
Astfel, potrivit noilor reglementări, prezența fizică pe teritoriul Canadei pentru cei care depun actele pentru cetățenie scade de la 4 la 3 ani, timp pentru care trebuie să depună o declarație fiscală.
 
De asemenea, cei care au avut rezidență temporară înaintea obținerii rezidenței permanente, pot lua în calcul un an din rezidența temporară. Astfel, cei care au mai puțin de 3 ani de rezidență permanentă pot să aplice pentru cetățenie, dacă anterior au avut timp de un an rezidență temporară.
 
 
Totodată, perioada de 183 de zile pe an în care rezidenții erau obligați să fie prezenți în Canada a fost abrogată.
 
Unul dintre cei mai puternici stâlpi ai succesului imigrației în Canada este obținerea cetățeniei, pentru a deveni parte a familiei canadiene. Guvernul încurajează toți imigranții să aplice pentru obținerea cetățeniei, pentru a beneficia de toate avantajele pe care le au cetățenii canadieni”, a spus Ahmed Hussen.
 
Potrivit CNBC News, numărul de cereri pentru cetățenia canadiană a scăzut semnificativ, după ce Guvernul a majorat taxele, în urmă cu trei ani. În primele nouă luni din 2016, s-au înregistrat 56.446 aplicații, o scadere cu aproape jumătate de la 112.000 de cereri, în anul anterior.
 
Taxa pentru cetățenie a crescut, în 2014, la 530 de dolari.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...