Ziua Vinului a adunat mii de oameni în centrul Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ziua Națională Vinului, care se desfășoară sâmbătă și duminică la Chișinău, a adunat mii de oameni în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Vinificatorii au pus la dispoziția vizitatorilor zeci de soiuri de vinuri pentru degustare.

Oamenii au venit la sărbătoare cu familia, cu prietenii. Au venit să afle ce noutăți propun vinificatorii. Au venit să petreacă, dar și să cumpere câteva sticle cu vin. Mai mulți vizitatori au spus că gustă cu plăcere din vin, pentru voie bună, dar nu ajung să se îmbete.

În cadrul ceremoniei de deschidere, premierul Pavel Filip, a spus că industria vinurilor este o ramură-cheie a economiei moldovenești, în cadrul căreia activează 1/3 din populația activă a Republicii Moldova.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), a spus în deschiderea sărbătorii că vinul moldovenesc este și rămâne cel mai bun ambasador al țării.

„Pentru două zile, inima orașului nostru devine o Casă Mare primitoare, în care ne vom bucura de vinul Moldovei, gastronomia, cultura și tradițiile noastre seculare. Ediția din acest an este un apel spre consolidarea resurselor vitivinicole ale țării”, a declarat Gheorghe Argentina, citat de IPN.

În cadrul ceremoniei de deschidere, a fost organizată o paradă a vinurilor. Ulterior a avut loc decernarea premiilor pentru vinificatori. Premiul mare a ediției a XVI-a a ajuns la Combinatul de Vinuri „Cricova” pentru noul vin creat „Amplius”. În premieră a fost acordată medalia „Vinul Moldovei – o legendă vie” și aceatsa a revenit vinăriei „Sălcuța”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...