/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri în ajun de Paște și acuzații de genocid! Alerta lui Zelenski: Suntem în fața unei noi etape

/FOTO/ 120 de voluntari au adunat tone de gunoi la salubrizarea Cimitirului Eroilor Români din Chișinău

missing
07 octombrie 2017, ora 16:14

„Cimitirul Eroilor Români este un adevărat monument istoric, care trebuie prețuit la justa valoare. Este de datoria noastră să asigurăm salubrizarea acestui teritoriu, pentru ca eroii români să fie cinstiți așa cum se cuvine. Actualmente, monumentul e împânzit de mizerie: sticle goale, hârtii și mormane de gunoi. Eroii noștri merită mai mult. Merită să fie cinstiți la adevărata valoare”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Menționăm că de zeci ani, pe locurile de veci ale eroilor este o groapă de gunoi, în care se adăpostesc vagabonzii. Construcţia a fost demolată în 2007, când terenul a fost vândut unor afacerişti care doreau să ridice un mall. Pe fundaţia fostei capele s-a pus o cruce strâmbă, din lemn, în memoria eroilor Armatei Române. Crucea a fost şi ea batjocorită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram