/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Scandal la poarta cimitirului din Călărași. O femeie și-a dezgropat fiica moartă de opt ani contrar voinței ginerelui

missing
06 octombrie 2017, ora 19:09

Locul unde a fost sicriul seamănă mai degrabă a vandalizare decât a deshumare, susțin oamenii. Groapa, adâncă de doi metri, a fost lăsată descoperită, crucea a fost scoasă, iar suportul pe care a fost coborât coșciugul în groapă a fost scos și aruncat în buruiene.

Cochileții au fost acolo unde-i vedeți, ei au scos mai întâi masa după care ei … batjocoră.

Ei ce pot să vă spun, au făcut mare dezastru, au aruncat tot, au luat ce a fost îngrădit, a aruncat cochileții într-o parte masa de jos care a fost pus sicriul în iarbă, mormântul nu l-au astupat. E dezastru.

Soțul femeii decedate, Constantin Chicu, nu știa că soacra sa, Lidia Matveiciuc, a primit permisiunea pentru deshumarea soției lui. Conflictul dintre el și soacra sa a izbucnit acum opt ani, când soția a murit în Italia din cauza gripei porcine. Potrivit bărbatului, la doar câteva luni de la înmormântare, soacra sa l-a învinuit că și-ar fi ucis soția. Lidia Matveiciuc a cerut instanței moldovenești să-i permită deshumarea fiicei sale. Procesul a durat șapte ani, iar în cele din urmă femeia a obținut ceea ce a dorit.

La momentul actual nu am nici o hotărâre judecătorească nu am nimic din ceea ce poate să-mi confirme și să meargă împotriva la ceea ce am spus eu. Eu am zis clar că nu vreau ceea ce nu vor nici copii mei, pe care eu îi reprezint, căci sunt doi copii de 12 ani”, afirmă soțul, Constantin Chicu.

În dosar a fost vizată și Primăria orașului Călărași, care s-a opus deshumării.

Este o hotărâre irevocabilă a Curții Supreme de Justiție, care ne obligă să nu creăm obstacole la deshumarea cadavrului”, a declarat juristul primăriei Călărași, Nicolae Chitoroga.

Constantin Chicu susține că deshumarea a fost mai mult un moft al fostei soacre.

Observând că trăiesc deja de opt ani și rămâne pe seama mea să le explic copiilor: De ce se întâmplă asta?, De ce mama lor nu mai este acolo unde a fost? Unde am înmormântato eu, las așa cum este și nici din punct de vedere creștinesc nu este normal”, explică soțul decedatei, Constantin Chicu.

Contactată de TV8, Lidia Matveiciuc, a declaran că și-a vrut fiica acasă.

Eu mi-am luat copilul, meu și m-am liniștit că nimeni nu i-a arde crucea, nu se vor pișa nimeni pe el, nu a arde floarea, nu vor rupe gardul. Eu sunt cu o trauma mare în suflet, nu mi-am putut lua fiica de 10 ani acum nepoții sunt acolo și nu-i pot ajuta, nu pot să-i văd măcar, să-i ajut, să-i încalț și să-i îmbrac”, a declarat mama decedatei, Lidia Matveiciuc.

Curtea Supremă de Justiție a permis deshumarea cadavrului la 26 aprilie 2017, iar procedura de deshumare a avut loc, la Călărăși, în prezența juristului Primăriei, cu acordul preotului din oraș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram