David Cameron: Slăbirea sancțiunilor împotriva Rusiei va provoca urmări catastrofale pentru Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă Uniunea Europeană se va lăsa sensibilizată de rugămințile Kremlinului și va slăbi sancțiunile economice, pe termen scurt s-ar putea urmări un efect economic benefic, dar pe termen lung urmează consecințe negative de proporții, a declarat prim-ministrul Marii Britanii David Cameron într-o polemică în cadrul conferinței GLOBSEC.

Oficialul britanic a susținut că slăbirea sancțiunilor antiruse va aduce o ușurare pe termen scurt.

„Pe termen lung însă ne vom confrunta cu urmări catastrofale. Prin gestul respectiv noi vom da de înțeles că revizuirea granițelor în Europa e posibilă și acest fapt (acțiunile de revizuire a hotarelor) se va produce din nou”, consideră Cameron, citat de agenția UNIAN.

În aceste condiții, premierul britanic a subliniat că singura cale corectă ar fi menținerea sancțiunilor până la îndeplinirea deplină a înțelegerilor de la Minsk. În caz dacă Rusia va încerca să tensioneze din nou situația, sancțiunile urmează a fi înăsprite.

Amintim că anterior comunitatea statelor UE a decis să prelungească sancțiunile economice împotriva Federației Ruse până la 31 ianuarie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...