/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ PN susține că poștașii cer de la bătrâni o taxă pentru livrarea pensiei. Ministerul Economiei dezminte informația

missing
02 octombrie 2017, ora 17:22

De la 1 octombrie, bătrânii vor fi nevoiți să meargă la poștă pentru a-și ridica pensiile. Cel puțin așa susțin cei de la „Partidul Nostru”, care cer intervenția autorităților. „Este inadmisibil astfel de acțiuni din partea unei întreprinderi de stat. Partidul Nostru cere abrogarea acestui ordin criminal al directorului Poștei Moldovei”, a menționat Ilan Cașu, vicepreședintele Partidului Nostru.

Fruntașii „Partidului Nostru” susțin că poșta „livrează” gratuit pensia la domiciliu doar pentru bătrânii imobilizați – ceilalți, dacă vor să le fie aduși banii acasă, trebuie să plătească. „Și acuma în sate lucrătorii de la poștă spun că dacă nu vreți să achitați aducerea pensiei acasă veniți la noi la oficiul poștal și primiți pensa singuri. Noi nu vă vom aduce pensia”, a declarat Dumitru Ciuboșenco, vicepreședinte Partidul Nostru.

Ministerul Ecomimiei a dezmințit informația precum că poșta ar percepe taxe de la pensionari pentru livrarea pensiilor la domiciliu. Potrivit unui comunicat al autorității, ministrul Calmîc a emis un ordin în acest sens în luna septembrie în care a indicat că pensiile și alocațiile sociale trebuie livrate gratuit persoanelor în etate, în baza unei cereri depuse personal de acestea. Dacă o astfel de cerere nu este depusă, persoanele în vârstă urmează să-și ridice singuri banii de la oficiile poștale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram