/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova: Asistența din partea UE va continua, dar condiționat

missing
27 septembrie 2017, ora 19:03

Avem acum baza solidă și dezvoltată pentru relațiile noastre. Acordul de Asociere trage RM mult mai aproape de UE. Numai că această șansă trebuie să fie folosită. Este o societate în care există destul de multe provocări în domeniul dezvoltării democratice și în domeniul sectoarelor importante”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE în R. Moldova.

Cât despre asistența macro-financiară de 100 de milioane de euro, Peter Michalko a subliniat că banii vor veni, dar condiționat.

Asistența din partea UE va continua. Asta nu va fi fără mecanism clar de condiții care țin de această asistență, care este legat și de procesul de reforme”, a specificat Michalko.

Mai avem de lucrat și la reformele în domeniul justiției. Din cauza ritmului lent al implementării acestora, Moldova a ratat în acest an 27 de milioane de euro promise de Uniunea Europeană.

În ceea ce privește domeniul justiției, reforme au fost făcute, dar evaluarea nu a putut să fie pozitivă. Nu e numai evaluarea din partea noastră. În multe cazuri e și evaluarea din partea instituțiilor moldovenești”, a precizat ambasadorul UE în Moldova.

Peter Michalko a subliniat și importanța luptei împotriva propagandei și a insistat asupra perfecționării legislației mass-media.

Apare multă dezinformare. Este obligația noastră să depunem efortul ca să aducem informația corectă cetățenilor. Este un scop al nostru”, a menționat Peter Michalko.

Noul ambasador al UE la Chișinău a evitat însă să spună ce promisiuni a primit din partea președintelui Igor Dodon, a democratului Vlad Plahotniuc sau a altor oficiali moldoveni, în urma întrevederilor pe care le-au avut cu aceștia.

„Nu voi vorbi despre întâlnirile mele și ce mi-au spus parteneri concreți, pentru că este întrebarea și pentru ei. Am vorbit despre necesitatea de a continua reforme și de respectarea standardelor democratice”, afirmă Michalko.

Peter Michalko a fost până acum ambasador al Slovaciei în Grecia. În Moldova, oficialul îl va înlocui pe diplomatul finlandez Pirkka Tapiola.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram