Fost premier al Marii Britanii, invitat să facă parte din echipa de consilieri a președintelui Ucrainei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a propus ex-premierului Marii Britanii, Tony Blair, o funcție în cadrul Consiliului consultativ pentru reforme.

În cadrul unei întâlniri cu Tony Blair, președintele ucrainean Petro Poroșenko l-a îndemnat pe ex-premierul britanic să se alăture echipei Consilului pentru reforme de la Kiev.

„Șeful statului l-a invitat pe Blair să-și împărtășească experiența în domeniul administrării statului în cadrul Consiliului internațional consultativ pentru reforme, subordonat președintelui Ucrainei”, se spune în comunicatul Serviciului de presă al președinției ucrainene, citat de site-ul Korrespondent.net

Menționăm că anterior președintele ucrainean i-a oferit fostului premier suedez calitatea de membru al aceluiași Consiliu consultativ internațional care va avea sarcina de a ajuta autoritățile să efectueze reforme în țara grav afectată de peste un an de conflict armat în estul separatist.

Printre ceilalți membri ai consiliului figurează și fostul președinte prooccidental al Georgiei, Mihail Saakașvili, care a devenit recent și guvernator al regiunii Odesa. De asemenea, a fost invitat și senatorul american John McCain, care a refuzat însă postul, întrucât funcția pe care o ocupă în SUA nu-i permite să aibă interacțiuni cu guverne străine.

Mai amintim, în context, că Ucraina îi are în funcţii-cheie și pe alți cetățeni străini. Printre ei – Nathalie Jaresko, Ministră a Finanțelor, ucraineancă care a locuit mai bine de 30 de ani în SUA şi care a revenit acasă pentru a pune umărul la salvarea ţării, dar şi letonul Aivaras Abromavicius, care e ministru al Economiei.

Un alt lituanian, Algirdas Semeta, fostul comisar european pentru impozitare, uniune vamală, audit şi antifraudă, se ocupă de reformele anticorupţie, fiind considerat practic al treilea om ca putere în Ucraina, după preşedintele Poroşenko şi premierul Iaţeniuk.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...