Ministrul român de Externe recomandă formarea „rapidă” a unui guvern la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, aflat miercuri într-o vizită în Republica Moldova, a pledat pentru formarea, cât mai rapid posibil, a unui nou guvern la Chișinău și a unei majorități parlamentare care să susțină parcursul european al statului moldovean.

„Sperăm ca un nou guvern să se formeze cât mai rapid pentru stabilitatea Republicii Moldova. Este necesar de creat o majoritate parlamentară care să mențină parcursul european al țării. Perspectiva europeană nu o poate lua nimeni, ea intra în codul genetic al moldovenilor”, a afirmat Aurescu.

Totodată, oficialul a reiterat sprijinul României pentru soluţionarea pe cale politică a conflictului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

„Este nevoie de o reluare grabnică a negocierilor în formatul „5+2”, cu angajarea constructivă a tuturor participanţilor şi evitarea oricăror acţiuni unilaterale”, a precizat ministrul Aurescu.

Șeful diplomației române efectuează, începând de miercuri, o vizită de două zile în Republica Moldova. Cu ocazia vizitei efectuate, șeful diplomației române a inaugurat miercuri Centrul de Informare al României de la Comrat, în cadrul Universităţii de Stat din localitate, la ceremonie participând şi guvernatorul Găgăuziei şi ministrul Culturii al Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...