Gherman: Angajamentul României de a susţine Republica Moldova aduce rezultate concrete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajamentul României de a susţine parcursul european al Republicii Moldova aduce deja rezultate concrete în domenii de importanţă majoră pentru modernizarea ţării noastre. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Bogdan Aurescu.

Oficialii au evaluat progresele înregistrate în cadrul proiectelor implementate în ţara noastră cu sprijinul autorităţilor române şi au pledat pentru consolidarea schimburilor comercial-economice, România fiind primul partener comercial al Republicii Moldova.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a apreciat pozitiv rezultatul alegerilor locale din 14 iunie curent.

„Este o alegere clară a cetăţenilor Republicii Moldova pentru valorile europene şi parcursul european al ţării, cu aşteptările de rigoare din partea autorităţilor de la Chişinău”, a declarat omologul român.

Totodată, oficialul a reiterat sprijinul României pentru soluţionarea pe cale politică a conflictului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

„Este nevoie de o reluare grabnică a negocierilor în formatul 5+2, cu angajarea constructivă a tuturor participanţilor şi evitarea oricăror acţiuni unilaterale”, a precizat ministrul Aurescu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...