/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Protest cu năbădăi. Șoferul microbuzului buclucaș a fost reținut de poliție pentru 72 de ore

missing
18 septembrie 2017, ora 18:11

Din imaginile video se vede cum microbuzul a ajuns în mijlocul mulțimii, de unde nu a mai putut ieși. Șoferul a părăsit mașina, iar astăzi a fost reținut sub pretextul că s-ar fi deplasat în direcția cordonului de polițiști. Autoritățile spun că trei angajați au fost răniți ușor, iar unul ar fi suferit un traumatism în regiunea capului, după ce ar fi fost lovit cu un obiect necunoscut.

Am calificat aceste acțiuni ca violențe săvârșite la adresa IGP. Periculoase. Unica persoană care a fost reținută în legătură cu protestul de ieri și violențele care sunt, este persoana la care s-a referit colegul meu în cadrul acestei urmări penale, pentru că el a aplicat violența cu acel mijloc de transport”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct IGP.

Acel microbuz s-a instalat în acel loc pentru a face loc protestatarilor care veneau din urmă și pentru a plasa acele boxe. Atât. Nimeni nu a avut intenția să treacă peste cordonul de poliție”, afirmă liderul platformei DA, Andrei Năstase.

Deși două doamne au avut nevoie de ajutor medical după ce ar fi fost stropite cu gaze necunoscute, poliția neagă că ar fi folosit asemenea mijloace speciale.

Cu spray m-a stropit un polițist. Pe burtă m-a stropit. Toată sunt roșie. Mă frige!”;

Protestăm fără arme fără nimic. Stăteam așa. Cine sunt ei? Vreo 100 au venit cu spray-ul acesta în fața noastră”.

Indicații de aplica gaze lacrimogene sau alte mijloace speciale nu au fost date. Cu toate că protestatarii care erau acolo erau foarte violenți. Poliția este un organ înarmat cu drepturi în competența sa, prin lege, inclusiv aplicarea mijloacelor speciale”, susține Gheorghe Cavcaliu, șef adjunct IGP.

Sunt niște persoane de peste 60 de ani, care cred că nu reprezentau un pericol întra-atât de mare, încât poliția să folosească gaze lacrimogene împotriva acestor femei”, afirmă lidera PAS, Maia Sandu.

Organizatorii protestului spun că vor continua să se opună abuzurilor guvernării. Aceștia vor organiza o altă acțiune de protest, dacă Televiziunea Publică nu le va accepta, până vineri, solicitarea de a le oferi timp de antenă. Ei cer o oră de emisie pe săptămână dedicată opoziției. În cadrul manifestației, protestatarii au adoptat o rezoluție prin care cer anularea legii prin care a fost instituit sistemul electoral mixt și publicarea celui de-al doilea raport „Kroll”. Documentul, adresat guvernării și partenerilor externi, mai presupune și introducerea interdicțiilor pentru Vlad Plahotniuc și Igor Dodon de a intra pe teritoriul UE.

Când este votul proporțional, toate partidele au acces în Parlament. Dar așa n-o să fie nici un partid. S-a mărit procentul de trecere și partidele mici nu au nici o șansă. Și îi transmitem lui Plahotniuc că opoziția nu e moartă. E vie! Încă mai tare o să învie! Și să nu uite că odată și odată o să stea la pușcărie”.

Plahotniuc trebuie să întoarcă toate miliardele înapoi. Ne-au furat cu totul. Au rămas oamenii la sapa de lemn”.

Să schimbe tot Parlamentul, de sus în jos. MUSCA De pus demnitari care într-adevăr vor să aibă o țară cu adevărat țară, cu oameni cinstiți”.

În replică, PDM a emis astăzi un comunicat prin care condamnă acțiunile manifestanților și cere investigarea urgentă a incidentului cu implicarea microbuzului. Mai mult, conducerea IGP a declarat că va sesiza instituțiile de drept pentru a cerceta acțiunile sau inacțiunile organizatorilor din timpul manifestației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram