Guvernul Gaburici și-a prezentat demisia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul Gaburici a demisionat oficial. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de către membrii cabinetului de miniștri.

„Vinerea trecută am anunțat decizia de demisie din funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Având în vedere că articoloul 101 din Constituție prevede că odată cu demisia Prim-ministrului demisionează întregul Guvern, urmează să oficializăm decizia respectivă sub forma de cerere de demisie pe care o înaintăm Parlamentului. În continuare, Executivul va avea dreptul de administrare a treburilor publice până la dupunerea jurământului de către un nou Guvern. Vreau să vă mulțumesc pentru ședința de astăzi și pentru toate ședințele pe care le-am avut împreună. Vă mulțumesc pentru munca pe care ați făcut-o, pentru dăruire și cooperare în aceste luni. Succese oriunde veți fi!”, a declarat Chiril Gaburici în cadrul ultimei ședințe de Guvern pe care a prezidat-o.

Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia vineri, el invocând în acest sens ancheta la care este supus în cazul „diplomelor false”, dar și lipsa susținerii politice a Guvernului pe care l-a condus.

Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost învestit de Parlament la 18 februarie 2015, creând precedentul unui Guvern minoritar în Republica Moldova. La 29 mai s-au împlinit primele 100 de zile de mandat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...