„În legătură cu demisia prim-ministrului se prezintă Parlamentului spre examinare cererea de demisie a întregii componenţe a Guvernului”, se arată în proiectul de hotărâre.

„Toată lumea ştie că vinerea trecută am luat decizia de a demisiona. Având în vedere că, potrivit Constituţiei, atunci când premierul îşi dă demisia, demisionează întreaga componenţă a Guvernului, urmează să oficializăm decizia respectivă sub forma de cerere de demisie pe care o înaintăm Parlamentului. În continuare, executivul va avea dreptul de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către un nou Guvern. Vă mulţumesc pentru şedinţa de astăzi, pentru toate şedinţele avute împreună. Nu doar miniştrilor, dar tuturor celor care au participat. Vă mulţumesc pentru  muncă, dăruire şi cooperare în aceste luni. Mult succes tuturor, oriunde veţi fi”, a declarat Chiril Gaburici.

În cadrul ultimei şedinţe în componenţa actuală, Cabinetul de miniştri a examinat peste 50 de proiecte de legi şi hotărâri.

Premierul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia vineri, 12 iunie, cu două zile înainte de alegerile locale. S-a întâmplat în contextul în care este vizat într-un dosar penal deschis în privinţa actelor sale de studiu.

După demisia Guvernului Gaburici, şeful statului Nicolae Timofti trebuie să desemneze un premier interimar, din rândul celor trei vicepremieri, care va gestiona activitatea executivului până la votarea unui nou cabinet de miniştri. 

Guvernul condus de Chiril Gaburici a primit votul de susţinere din partea Parlamentului pe 18 februarie, fiind votat de coaliţia tacită PLDM, PD şi PCRM. Asta după ce pe 12 februarie a eşuat prima încercare de a învesti guvernul Leancă.