Stephens/Keys – noul val american asigură preluarea ștafetei de la surorile Williams

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenisul feminin american își poate privi cu seninătate viitorul: cu apariția strălucitoare a lui Sloane Stephens, laureată la 24 de ani a US Open, și a compatrioatei sale întrecute în finală, Madison Keys, 22 de ani, preluarea ștafetei de la surorile Williams, 35 și 37 de ani, pare asigurată, scrie, într-un comentariu, AFP.

„Pentru a treia oară în mai puțin de 12 luni, clasamentul WTA va avea luni o nouă nr. 1 mondial: spanioloaica Garbine Muguruza îi va succeda cehoaicei Karolina Pliskova, care a stat în vârful piramidei timp de 8 săptămâni după ce a înlocuit-o pe germanca Angelique Kerber. Niciuna dintre aceste 3 jucătoare nu a strălucit la Flushing Meadows, semnificativă fiind soarta lui Kerber, deținătoarea titlului, eliminată din primul tur și care va plonja în clasament până pe locul 14. Tot simbolic, Pliskova a coborât de pe primul loc mondial după înfrângerea în sferturile de finală în fața lui CoCo Vandeweghe”, subliniază AFP, amintind că Vandeweghe, californianca, este una dintre cele 4 americance care au monopolizat ultimul careu al celui de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, o premieră după 1981 la New York.

„Iar daca Vandeweghe nu a contat prea mult în semifinale în fața lui Keys (6-1, 6-2), ea întrupează acest nou val de jucătoare cu vârsta între 22 și 25 de ani, care au fost accidentate sau au întârziat să-și „facă pașii” pe circuit, după care au început să trăiască o vară 2017 plină de promisiuni. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Stephens se deplasa în cârje și nu putea pune piciorul stâng, operat la sfârșitul lui ianuarie, pentru consolidarea unei fracturi de stres”, scrie AFP.

Astfel, Stephens (locul 17 de luni), Keys (12) și Vandeweghe (16) au dat o lovitură surorilor Williams, modelele lor. Cea mai vârstnică, Venus, a realizat la 37 de ani un sezon impresionant, cu două finale de Mare Șlem (Australia, Wimbledon) și o revenire în top 5 mondial, pentru prima oară după 2012, iar mezina Serena, care tocmai a născut primul ei copil, speră la 35 de ani să revină pentru Openul Australiei în ianuarie, pentru a-și adăuga al 24-lea titlu major colecției sale impresionante.

Pentru sfârșitul comentariului, agenția l-a abordat pe antrenorul Serenei, francezul Patrick Mouratoglou, care a conchis: „Dacă Muguruza, Pliskova, dar și românca Simona Halep pot să se instaleze pe tronul numărului 1 mondial, eu pariez pe Keys și Stephens”.

Încă o dovadă că valul tenisului feminin american este extrem de puternic și prezent: junioarele americane au câștigat Roland Garros ș Wimbledon cu 2 jucătoare diferite, așteptând finala US Open de duminică, dintre marele talent Cori Gauff, la… 13 ani, și o altă americanca, Amanda Anisimova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...